Laborator la scară pilot de distilare pentru practica studenților

Studenţii din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară, Turism şi Protecţia Mediului pot sa isi dezvolte abilităţile practice necesare pe piata muncii datorita existentei laboratorului la scară pilot pentru obținerea distilatelor din fructe și respectiv a uleiurilor volatile. In cadrul acestui laborator exista un distilator de 120 L pentru rachiuri, un sistem de distilare cu vapori de apa de 30 L pentru uleiuri esentiale si un distilator de 10 L pentru bauturi speciale pe care studentii pot sa invete tehnicile de distilare specifice

Numerosi studenti au realizat practica tehnologica „in house” atat in ceea ce priveste obtinerea de rachiuri cat si a uleiurilor volatile din plante. Au fost obținute de către studenți distilate speciale din fructe semintoase (mere, pere, gutui), samburoase (prune, cirese) dar si uleiuri volatile (menta, cimbru, oregano, tarhon, lavanda, etc).

Laboratorul a fost finanţat prin proiectul CNFIS-FDI-2018-0347 (Director de proiect: Prof. Dr. Hab. Lucian Copolovici, membrii echipei: Prof. Dr. Ing. Ec. Ramona Lile, Prof. Dr. Hab. Dana Copolovici, S.L. Dr. Ing. Claudia Muresan, Conf. Dr. Ing. Monica Lungu, S.L. Dr. Ing. Sergiu Palcu, Conf. Dr. Ing. Virgiliu Ciutina, CSIII Dr. Ing. Andreea Lupitu).