Research
Annual Research Plan 2019-2020
Annual Research Plan 2018-2019
Annual Research Plan 2017-2018
Annual Research Plan 2016-2017
Proiecte
Proiecte-UAV-FIATPM
Research Center in Technical and Natural Sciences @ Engage in the Romanian Research Infrastructure System
Faculty of Food Engineering, Tourism and Environmental Protection Journal: Scientific and Technical Bulletin, Series: Chemistry, Food Science and Engineering
Arhivă
Volume 9_X
Volume 10 _XI
Volume 11_XII
Volume 12_XIII
Workshopuri
"Cercetarea ȋn Facultatea de inginerie alimentară, turism şi protecţia mediului-tendinţe si bune practici"
Descriere eveniment
Invitație
Galerie foto
ISREIE si Conferinte studentesti
2012
Book of abstract ISREIE FIATPM 2012
ISREIE-2012-FIATPM_program
2014
Book of Abstracts_ISREIE FIATPM 2014
ISREIE FIATPM 2014 program
2016
Book of abstracts-SCSS-FIATPM-2016
SCSS-FIATPM-2016 program
Programm ISREIE 2016
Book of Abstracts_ISREIE 2016
Photo gallery
2017
Sesiunea de comunicari stiintifice studentesti-FIATPM-2017 brosura
Student Scientific Session-UAV-2017-First call
Book of abstracts-SCSS-FIATPM-2017
SCSS-FIATPM-2017 program
Photo gallery
2018
Sesiunea de comunicări științifice studențești, ediția a XVI-a
Perioada: 10-12 mai
Afiş ro
Afiş en
Program-SCSS-FIATPM-2018
Descriere eveniment
Galerie foto
ISREIE - 2018
Perioada : 17-20 mai 2018
Descriere eveniment
Galerie foto
Centrul de Cercetări Chimice şi Tehnologice
Centru de cercetare tip „C”.
Domeniul de cercetare: Ştiinţa Alimentelor şi a Mediului, Subdomenii de cercetare: Tehnici şi Metode Fizico-Chimice de Analiză; Tehnologii şi Calitatea Produselor Alimentare; Biotehnologii Industriale şi Protecţia Mediului.
Centrul de cercetări a fost acreditat în data de 7 iunie 2003 cu certificatul nr. 182/CC-C.
Adresa: Facultatea de Inginerie Alimentara, Turism si Protectia Mediului, Str. Elena Dragoi, Nr. 2, L 126.
Coordonator centru: Conf. Univ. Dr. Ing. Dorina Chambree
E-mail: dorinachambree@yahoo.com
Audienta- Joi: 10.00-12.00 sala L 126
Tematici de cercetare:
Elaborarea unor metode de analiză pentru compuşii de natura organică din alimente.
Analiza aromelor volatiledin vinuri
Studii privind utilizareatratamentelor enzimatice pentru îmbunătăţirea calităţii sucurilor de fructe
Studii privind posibilitatea de utilizare a spectrometriei de masă şi spectrometriei de masă diferenţiale în monitorizarea tehnologiilor şi biotehnologiilor alimentare, textile, de depoluare şi a sănătăţii umane.
Analiza aminelor biogene prin metode analitice avansate:sprectrometrie de masă, biosenzori, metode electrochimice şi spectrale
Determinarea aminelor biogene din vinuri
Proiectarea şi implementarea SMC, SMM, HACCP
Determinarea capacitatii antioxidante a alimentelor
Produse alimentare specifice utilizate în tratamentul hipovitaminozelor B1, B2şi B6.
Elaborarea unnor tehnologii noi de obţinere a produselor viti-vinicole ecologice.
Studiul stabilitatii termice a unor sisteme alimentare lipidice
Studiul influentei adaosurilor de antioxidanti asupra stabilitatii termice a grasimilor animale si vegetale
Studiul degradarii termooxidative a alimentelor
Compusi cu caracter antioxidant pentru sistemele alimentare.
Sinteze enzimatice de oligo- si polizaharid esteri ai acizilor grasi
Biosinteze si caracterizari de noi sisteme cu aplicatii in domeniul alimentar
Caracterizarea prin medoda MS- chip-based nanoelectrospray- a sistemelor bioorganice
Studii microbiologice ale sistemelor alimentare
Protecţia consumatorilor – Consumul sustenabil
Protecţia consumatorilor de produse alimentare şi nonalimentare. Educatia şi protecţia consumatorului de bunuri şi servicii.