Research

Annual Research Plan 2019-2020

Annual Research Plan 2018-2019

Annual Research Plan 2017-2018

Annual Research Plan 2016-2017

Proiecte

Proiecte-UAV-FIATPM

Research 2019

Research 2018

Research 2017

Research 2016

Research 2015

Research Center in Technical and Natural Sciences @ Engage in the Romanian Research Infrastructure System


Faculty of Food Engineering, Tourism and Environmental Protection Journal: Scientific and Technical Bulletin, Series: Chemistry, Food Science and Engineering

Current Issue

Arhivă

Volume 9_X

Volume 10 _XI

Volume 11_XII

Volume 12_XIII

Workshopuri

"Cercetarea ȋn Facultatea de inginerie alimentară, turism şi protecţia mediului-tendinţe si bune practici"

Descriere eveniment

Invitație

Galerie foto

ISREIE si Conferinte studentesti

2012

Book of abstract ISREIE FIATPM 2012

ISREIE-2012-FIATPM_program

2014

Book of Abstracts_ISREIE FIATPM 2014

ISREIE FIATPM 2014 program

2016

Book of abstracts-SCSS-FIATPM-2016

SCSS-FIATPM-2016 program

Programm ISREIE 2016

Book of Abstracts_ISREIE 2016

Photo gallery

2017

Sesiunea de comunicari stiintifice studentesti-FIATPM-2017 brosura

Student Scientific Session-UAV-2017-First call

Book of abstracts-SCSS-FIATPM-2017

SCSS-FIATPM-2017 program

Photo gallery

2018

Sesiunea de comunicări științifice studențești, ediția a XVI-a

Perioada: 10-12 mai

Afiş ro

Afiş en

Program-SCSS-FIATPM-2018

Descriere eveniment

Galerie foto

ISREIE - 2018

Perioada : 17-20 mai 2018

Descriere eveniment

Galerie foto

Centrul de Cercetări Chimice şi Tehnologice

Centru de cercetare tip „C”.

Domeniul de cercetare: Ştiinţa Alimentelor şi a Mediului, Subdomenii de cercetare: Tehnici şi Metode Fizico-Chimice de Analiză; Tehnologii şi Calitatea Produselor Alimentare; Biotehnologii Industriale şi Protecţia Mediului.

Centrul de cercetări a fost acreditat în data de 7 iunie 2003 cu certificatul nr. 182/CC-C.

Adresa: Facultatea de Inginerie Alimentara, Turism si Protectia Mediului, Str. Elena Dragoi, Nr. 2, L 126.

Coordonator centru: Conf. Univ. Dr. Ing. Dorina Chambree

E-mail: dorinachambree@yahoo.com

Audienta- Joi: 10.00-12.00 sala L 126

Tematici de cercetare:

Elaborarea unor metode de analiză pentru compuşii de natura organică din alimente.

Analiza aromelor volatiledin vinuri

Studii privind utilizareatratamentelor enzimatice pentru îmbunătăţirea calităţii sucurilor de fructe

Studii privind posibilitatea de utilizare a spectrometriei de masă şi spectrometriei de masă diferenţiale în monitorizarea tehnologiilor şi biotehnologiilor alimentare, textile, de depoluare şi a sănătăţii umane.

Analiza aminelor biogene prin metode analitice avansate:sprectrometrie de masă, biosenzori, metode electrochimice şi spectrale

Determinarea aminelor biogene din vinuri

Proiectarea şi implementarea SMC, SMM, HACCP

Determinarea capacitatii antioxidante a alimentelor

Produse alimentare specifice utilizate în tratamentul hipovitaminozelor B1, B2şi B6.

Elaborarea unnor tehnologii noi de obţinere a produselor viti-vinicole ecologice.

Studiul stabilitatii termice a unor sisteme alimentare lipidice

Studiul influentei adaosurilor de antioxidanti asupra stabilitatii termice a grasimilor animale si vegetale

Studiul degradarii termooxidative a alimentelor

Compusi cu caracter antioxidant pentru sistemele alimentare.

Sinteze enzimatice de oligo- si polizaharid esteri ai acizilor grasi

Biosinteze si caracterizari de noi sisteme cu aplicatii in domeniul alimentar

Caracterizarea prin medoda MS- chip-based nanoelectrospray- a sistemelor bioorganice

Studii microbiologice ale sistemelor alimentare

Protecţia consumatorilor – Consumul sustenabil

Protecţia consumatorilor de produse alimentare şi nonalimentare. Educatia şi protecţia consumatorului de bunuri şi servicii.