Laborator la scară pilot pentru procesarea produselor din carne

Studentii din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară, Turism şi Protecţia Mediului au posibilitatea sa isi dezvolte abilităţile practice necesare pe piata muncii datorita dotarii cu aparatură moderna de procesare a carnii. Astfel a fost achizitionata o linie de procesare a produselor din carne formata din 7 componente, asa cum sunt acestea utilizate în cadrul companiilor din domeniu.

A fost realizat laboratorul de prelucrare a produselor din carne inclusiv pentru produse alimentare cu valoare adaugata dotat cu intreaga linie necesara: cutter, masina de tocat, malaxor, aparat pentru umplere, dulap de afumare si maturare, cazan fierbere produse din carne.

Studenti au realizat practica tehnologica „in house” in ceea ce priveste obtinerea de produse si subproduse din carne. Au fost obținute de către studenți atat produse traditionale din carne (salam, carnat, lebar, cartabos, toba) dar si produse inovative prin introducerea in tehnologie a plantelor aromatice (lavanda, menta, salvie, tarhon etc.).

Laboratorul a fost finanţat prin proiectul CNFIS-FDI-2019-0150 (Director de proiect: Prof. Dr. Hab. Lucian Copolovici, membrii echipei: Prof. Dr. Hab. Dana Copolovici, S.L. Dr. Ing. Claudia Muresan, Conf. Dr. Ing. Monica Lungu, S.L. Dr. Ing. Sergiu Palcu, Conf. Dr. Ing. Virgiliu Ciutina, CSIII Dr. Ing. Andreea Lupitu, S.L. Dr. Ing Claudiu Ursachi, Prof. Dr. Hab. Florentina Munteanu, Dr. Ing. Cristian Moisa, Prof. Dr. Ing. Ec. Ramona Lile, Prof. Dr. Alexandru Popa, Prof. Dr. Codruta Stoica, Prof. Dr. Teodor Cilan ).